Formaliteiten

WAARSCHUW EEN ARTS

Wanneer u een overlijden vaststelt, verwittigt u meteen de huisarts van de overledene. Als de overledene geen arts had, kan u ook uw eigen huisarts contacteren of de hulpdiensten bellen. De arts stelt een verklaring van overlijden op. Deze is nodig om aangifte van overlijden te doen bij de gemeente.


TESTAMENT/WILSBESCHIKKING

Via de burgerlijke stand kan u een wilsbeschikking laten vastleggen. Dit houdt in dat u vooraf een keuze kan maken tussen begraving of crematie. Via een notaris hebt u de mogelijkheid een testamant op te maken. Elke notaris kan nagaan of een testament is opgemaakt.


CONTACTEER UW NAASTEN

Contacteer de naasten van de overledene: familie, vrienden, kennissen, buren,... Vraag aan hen of ze de overledene nog willen zien. Bovendien hebben de naasten veel steun aan elkaar tijdens deze emotionele momenten, en staat u er niet alleen voor.


UITVAARTVERZEKERING

Er zijn diverse verzekeringsmaatschappijen die een uitvaartverzekeringt aanbieden. U kan via deze manier zowel de volledige financiele regeling treffen of uw persoonlijke keuzes bekend maken en vastleggen. Een verzekering afsluiten kan ook bij ons. Voor meer info kan u ons steeds contacteren


Rouwcentrum Melis is steeds bereikbaar op het nummer +32 3 775 19 90 .
Na een melding van een overlijden wordt u onmiddelijk bijgestaan.

Onze dienstverlening is niet gebonden aan de streek waar wij gevestigd zijn.
Iedereen kan bij ons terecht.

Te verwittigen

  • Pensioen/Overlevingspension

  • Ziekenfonds

  • Verhuurder van de woning

  • Gas-, water- en telefoonmaatschappij

  • Verzekeringsmaatschappijen

  • BTW-administratie en handelsregister

  • Aangifte nalatenschap binnen de 4 maanden

  • Bank*

* Na overlijden dient de financiele instelling verwittigd te worden. De bankrekening zal tijdelijk geblokkeerd worden. De vrijmaking kan gebeuren via het lokaal registratiekantoor of via de notaris. Dit is voor elke situatie anders. Rouwcentrum melis helpt u graag verder om deze zaken verder af te handelen.